Date   

Re: [EXTERNAL][magicu-l] UP1.9 Cannot display Font or Color Settings

Jim Stephenson
 

Thanks Todd, that worked.


On Tue, Aug 3, 2021 at 5:19 PM Todd Baremore <tbaremor@...> wrote:
Jim,

Try deleting the contents of
C:\Users\[user]\AppData\Roaming\MSE\uniPaaS
Todd
On 8/3/2021 6:32 PM, Jim Stephenson wrote:
Thanks Wes, that took care of one of the issues. The one where fields get dropped onto the right border. 

But, it didn't do anything about the Font, Color, Logical Name, etc... panels not showing up.


On Tue, Aug 3, 2021 at 12:43 PM Wes Hein <wes.hein@...> wrote:
Computer\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\MSE\uniPaaS\1.9 in the registry.  If you delete the 1.9 it resets everything back to 'stock' or you can delete individual settings.  Of course fiddle in the registry at your own risk!

Wes

Wes Hein

Principal Software Engineer

P: 503.751.2537  

E: wes.hein@...  

Springbrook Community

september_1st_webinar

The company accepts no liability for the content of this email, or for the consequences of any actions taken on the basis of the information provided, unless that information is subsequently confirmed in writing. If you are not the intended recipient you are notified disclosing, copying, distributing or taking any action in reliance on the contents of this information is strictly prohibited.


From: main@magicu-l.groups.io <main@magicu-l.groups.io> on behalf of Jim Stephenson via groups.io <jstephen=scc-i.com@groups.io>
Sent: Tuesday, August 3, 2021 9:39 AM
To: main@magicu-l.groups.io <main@magicu-l.groups.io>
Subject: [EXTERNAL][magicu-l] UP1.9 Cannot display Font or Color Settings
 

CAUTION: This email originated from outside the organization. Do not click links or open attachments unless you recognize the sender and know the content is safe.

Something strange is happening when I try to view my Font or Color Settings in UP1.9.

When I go to Options\Settings\Fonts (or Colors) it acts like it is bringing up the panel with the Fonts on it, but nothing shows up. The toolkit thinks that it is displaying the panel though. I am guessing something happened to where the panel is being displayed and I just cannot see it.

Is there a registry setting or something like that I need to reset so that it appears on top of the toolkit again?

I just thought of another strange thing occurring...

When I add new edit fields to an existing screen the fields get automatically set to the right border of the screen no matter where I try to drop them on the screen.

Any ideas what is going on?

Thanks,
Jim


csv to xlsx utility

Todd Baremore
 

You may find this useful.  Does not require Excel.

https://github.com/nmolinos/csv2excel/tree/master/csv2excel/bin/Release

Todd


Re: Font sizes

sherman levine
 

John,
This is what I increased in 9.4 and it seemed to cover most of the bases
I'm sure the numbers are different but perhaps the names have persisted
Sherm

3 Default Dialog Edit Fields

23 Table Fields

30 Toolkit Window Font

31 Small Font

37 Variable Pallet Arial Narrow

On 8/4/2021 4:29 AM, John Dowbiggin wrote:
Hi
Up1.9. I need to increase the font sizes in tool kit as I have cataracts and my screen eyesight is terrible. Anyone know which font numbers I have to changes




samenwerking

Undix InformatieSystemen
 

Hello Magicians,
The following information/questions are intended for Dutch speaking persons.
It's meaning is to initiate a company for developing en selling special software in the Netherlands and (maybe) Belgium. 

Als een al op leeftijd zijnde (74) Magic-ontwikkelaar heb ik in de afgelopen jaren een pakket ontwikkeld voor planning en facturering van hijskranen. Oorspronkelijk ontwikkeld in 5.7, daarna overgezet naar 8.3 en nu in uniPaaS. Vele malen pakket kunnen verkopen o.a. aan van Seumeren Holland, Mammoet, van de Weghe, Sarens, maar door het zzp-er zijnde (risico-vol voor grote bedrijven) zijn alle klanten op één na overgestapt naar andere software terwijl ze vol lof waren over de software zelf. Deze overgebleven klant vindt dit zo'n ontzettend mooi pakket dat hij de aanzet gegeven heeft de 8.3 versie te moderniseren hetgeen resulteerde in de uniPaaS versie. Hier dient nog wel het een en ander aan digitalisering te worden toegevoegd/gewijzigd. Daarnaast had hij het verzoek ook de planning en facturering van zijn hoogwerkers in het pakket op te nemen. Daar is intussen door mij het een en ander voor ontwikkeld.
Mijn bedoeling is om de software onder te brengen in een coöperatieve vereniging waarin meerdere ontwikkelaars aan deelnemen zodat het risico van ondersteuning gespreid wordt om zodoende het één-persoon-risico voor de gebruikers te voorkomen en mij dan uit de deelneming terug te trekken  Er is reeds één andere Nederlandse Magic-ontwikkelaar die interesse heeft getoond. 
Mijn vraag dus of er meerdere Magic-ontwikkelaars zijn die hieraan zouden willen deelnemen. Hierbij is het belangrijk om te weten dat je bij een coöperatieve vereniging geen risico loopt en dat je je zelfstandigheid niet kwijt bent.
Ik wacht eventuele reacties af. Je kunt mij mailen op undix76@....
Groet, Teun van Unen - UNDIX InformatieSystemen - Putten (NL)

Virusvrij. www.avast.com


Font sizes

John Dowbiggin
 

Hi
Up1.9. I need to increase the font sizes in tool kit as I have cataracts and my screen eyesight is terrible. Anyone know which font numbers I have to changes


Change specific character in runtime (Slash)

Gábor Bor
 

Dear Magicians,

We would like to change slash (/) character to backslash (\) dynamically when we debugging on windows. (We store paths and use it different ways) Could we redefine slash separator when the code is running?

Do you have any idea to solve this question?

Best regards,
Gábor


Re: [EXTERNAL][magicu-l] UP1.9 Cannot display Font or Color Settings

Todd Baremore
 

Jim,

Try deleting the contents of
C:\Users\[user]\AppData\Roaming\MSE\uniPaaS
Todd
On 8/3/2021 6:32 PM, Jim Stephenson wrote:

Thanks Wes, that took care of one of the issues. The one where fields get dropped onto the right border. 

But, it didn't do anything about the Font, Color, Logical Name, etc... panels not showing up.


On Tue, Aug 3, 2021 at 12:43 PM Wes Hein <wes.hein@...> wrote:
Computer\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\MSE\uniPaaS\1.9 in the registry.  If you delete the 1.9 it resets everything back to 'stock' or you can delete individual settings.  Of course fiddle in the registry at your own risk!

Wes

Wes Hein

Principal Software Engineer

P: 503.751.2537  

E: wes.hein@...  

Springbrook Community

september_1st_webinar

The company accepts no liability for the content of this email, or for the consequences of any actions taken on the basis of the information provided, unless that information is subsequently confirmed in writing. If you are not the intended recipient you are notified disclosing, copying, distributing or taking any action in reliance on the contents of this information is strictly prohibited.


From: main@magicu-l.groups.io <main@magicu-l.groups.io> on behalf of Jim Stephenson via groups.io <jstephen=scc-i.com@groups.io>
Sent: Tuesday, August 3, 2021 9:39 AM
To: main@magicu-l.groups.io <main@magicu-l.groups.io>
Subject: [EXTERNAL][magicu-l] UP1.9 Cannot display Font or Color Settings
 

CAUTION: This email originated from outside the organization. Do not click links or open attachments unless you recognize the sender and know the content is safe.

Something strange is happening when I try to view my Font or Color Settings in UP1.9.

When I go to Options\Settings\Fonts (or Colors) it acts like it is bringing up the panel with the Fonts on it, but nothing shows up. The toolkit thinks that it is displaying the panel though. I am guessing something happened to where the panel is being displayed and I just cannot see it.

Is there a registry setting or something like that I need to reset so that it appears on top of the toolkit again?

I just thought of another strange thing occurring...

When I add new edit fields to an existing screen the fields get automatically set to the right border of the screen no matter where I try to drop them on the screen.

Any ideas what is going on?

Thanks,
Jim


Re: [EXTERNAL][magicu-l] UP1.9 Cannot display Font or Color Settings

Jim Stephenson
 

Thanks Wes, that took care of one of the issues. The one where fields get dropped onto the right border. 

But, it didn't do anything about the Font, Color, Logical Name, etc... panels not showing up.


On Tue, Aug 3, 2021 at 12:43 PM Wes Hein <wes.hein@...> wrote:
Computer\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\MSE\uniPaaS\1.9 in the registry.  If you delete the 1.9 it resets everything back to 'stock' or you can delete individual settings.  Of course fiddle in the registry at your own risk!

Wes

Wes Hein

Principal Software Engineer

P: 503.751.2537  

E: wes.hein@...  

Springbrook Community

september_1st_webinar

The company accepts no liability for the content of this email, or for the consequences of any actions taken on the basis of the information provided, unless that information is subsequently confirmed in writing. If you are not the intended recipient you are notified disclosing, copying, distributing or taking any action in reliance on the contents of this information is strictly prohibited.


From: main@magicu-l.groups.io <main@magicu-l.groups.io> on behalf of Jim Stephenson via groups.io <jstephen=scc-i.com@groups.io>
Sent: Tuesday, August 3, 2021 9:39 AM
To: main@magicu-l.groups.io <main@magicu-l.groups.io>
Subject: [EXTERNAL][magicu-l] UP1.9 Cannot display Font or Color Settings
 

CAUTION: This email originated from outside the organization. Do not click links or open attachments unless you recognize the sender and know the content is safe.

Something strange is happening when I try to view my Font or Color Settings in UP1.9.

When I go to Options\Settings\Fonts (or Colors) it acts like it is bringing up the panel with the Fonts on it, but nothing shows up. The toolkit thinks that it is displaying the panel though. I am guessing something happened to where the panel is being displayed and I just cannot see it.

Is there a registry setting or something like that I need to reset so that it appears on top of the toolkit again?

I just thought of another strange thing occurring...

When I add new edit fields to an existing screen the fields get automatically set to the right border of the screen no matter where I try to drop them on the screen.

Any ideas what is going on?

Thanks,
Jim


Re: [EXTERNAL][magicu-l] UP1.9 Cannot display Font or Color Settings

Wes Hein
 

Computer\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\MSE\uniPaaS\1.9 in the registry.  If you delete the 1.9 it resets everything back to 'stock' or you can delete individual settings.  Of course fiddle in the registry at your own risk!

Wes

Wes Hein

Principal Software Engineer

P: 503.751.2537  

E: wes.hein@...  

Springbrook Community

september_1st_webinar

The company accepts no liability for the content of this email, or for the consequences of any actions taken on the basis of the information provided, unless that information is subsequently confirmed in writing. If you are not the intended recipient you are notified disclosing, copying, distributing or taking any action in reliance on the contents of this information is strictly prohibited.


From: main@magicu-l.groups.io <main@magicu-l.groups.io> on behalf of Jim Stephenson via groups.io <jstephen@...>
Sent: Tuesday, August 3, 2021 9:39 AM
To: main@magicu-l.groups.io <main@magicu-l.groups.io>
Subject: [EXTERNAL][magicu-l] UP1.9 Cannot display Font or Color Settings
 

CAUTION: This email originated from outside the organization. Do not click links or open attachments unless you recognize the sender and know the content is safe.

Something strange is happening when I try to view my Font or Color Settings in UP1.9.

When I go to Options\Settings\Fonts (or Colors) it acts like it is bringing up the panel with the Fonts on it, but nothing shows up. The toolkit thinks that it is displaying the panel though. I am guessing something happened to where the panel is being displayed and I just cannot see it.

Is there a registry setting or something like that I need to reset so that it appears on top of the toolkit again?

I just thought of another strange thing occurring...

When I add new edit fields to an existing screen the fields get automatically set to the right border of the screen no matter where I try to drop them on the screen.

Any ideas what is going on?

Thanks,
Jim


Re: Sending and retrieving files from Amazon S3 Bucket

JK Heydt
 

Thanks Sem,

Mission accomplished. Successfully executed the following commands:

-- Upload a file
aws s3 cp "c:\temp\master drawing.png" s3://hto.demo

-- download same file to a new file
aws s3 cp "s3://hto.demo/master drawing.png" .\new.png

Thank you!!


UP1.9 Cannot display Font or Color Settings

Jim Stephenson
 

Something strange is happening when I try to view my Font or Color Settings in UP1.9.

When I go to Options\Settings\Fonts (or Colors) it acts like it is bringing up the panel with the Fonts on it, but nothing shows up. The toolkit thinks that it is displaying the panel though. I am guessing something happened to where the panel is being displayed and I just cannot see it.

Is there a registry setting or something like that I need to reset so that it appears on top of the toolkit again?

I just thought of another strange thing occurring...

When I add new edit fields to an existing screen the fields get automatically set to the right border of the screen no matter where I try to drop them on the screen.

Any ideas what is going on?

Thanks,
Jim


Re: Sending and retrieving files from Amazon S3 Bucket

sem Grullon
 

Hi John, 

First you need to create a user (if it is not public) in "Identity and Access Management (IAM)" and add Permissions policies on your bucket. 

This is an example of permissions policies for my bucket: fotosmotoauto = "arn:aws:s3:::fotosmotoauto/*" affects all objects that we put inside. 

The actions are the processes that I will allow to do inside the bucket ej: "s3:ListBucket" , list all objects or files "s3:PutObject" put objects or files in the bucket. 
{
    "Version": "2012-10-17",
    "Statement": [
        {
            "Sid": "VisualEditor0",
            "Effect": "Allow",
            "Action": [
                "s3:DeleteObjectTagging",
                "s3:ListBucketMultipartUploads",
                "s3:DeleteObjectVersion",
                "s3:RestoreObject",
                "s3:ListBucket",
                "s3:ListMultipartUploadParts",
                "s3:PutObject",
                "s3:GetObjectAcl",
                "s3:GetObject",
                "s3:AbortMultipartUpload",
                "s3:GetObjectVersionForReplication",
                "s3:DeleteObject",
                "s3:PutObjectAcl",
                "s3:ReplicateDelete",
                "s3:GetObjectVersion"
            ],
            "Resource": [
                "arn:aws:s3:::fotosmotoauto/*",
                "arn:aws:s3:::fotosmotoauto"
            ]
        }
    ]
}

after created you can get your credentials that is a file with your user ID and password Ej:

aws_access_key_id=AKIAIOSFODNN7EXAMPLE
aws_secret_access_key=wJalrXUtnFEMI/K7MDENG/bPxRfiCYEXAMPLEKEY

then install aws cli 

configure the client
$ aws configure
AWS Access Key ID [None]: AKIAIOSFODNN7EXAMPLE
AWS Secret Access Key [None]: wJalrXUtnFEMI/K7MDENG/bPxRfiCYEXAMPLEKEY
Default region name [None]: us-west-2
Default output format [None]: json

this simply creates a txt file with the user data, if you need more security it could be created with magic. 

then to use here there are several help, remember to have given permission for the service you want to use

Ej: 
> aws s3 cp hello.txt s3://fotomotoauto/ 

 The following cp command copies hello.txt to a fotomotoauto my specified bucket. 
output : 
 upload: hello.txt to s3://fotomotoauto/hello.txt

you can try first with cmd  then magic. 




 

El mar, 3 ago 2021 a las 12:07, JK Heydt (<john@...>) escribió:
Sem, the documentation on AWS is crazy complicated. Can you give me an example command that uploads a file and another that downloads a file?  



--
Sem Grullon 
Servicios Moto Auto SRL 


Re: Sending and retrieving files from Amazon S3 Bucket

JK Heydt
 

Sem, the documentation on AWS is crazy complicated. Can you give me an example command that uploads a file and another that downloads a file?  


Re: TED

Idris
 

I had an opportunity to work with Ted .. briefly.  Ted was committed to a good product and appreciative.  RIP Ted <3..

On Tuesday, August 3, 2021, 06:14:23 AM EDT, Keith Canniff <kcanniff@...> wrote:


It was a privilege working with Ted.  Great ideas, great developer... Better friend to those who knew him best. Taken from us far to soon. 

RIP Ted. 


From: main@magicu-l.groups.io <main@magicu-l.groups.io> on behalf of SILVESTRE, CHRISTIAN <christian.silvestre@...>
Sent: Tuesday, August 3, 2021, 3:34 AM
To: main@magicu-l.groups.io
Subject: Re: [magicu-l] TED

Thank you for all your help Ted. You will be missed.

 

From: main@magicu-l.groups.io [mailto:main@magicu-l.groups.io] On Behalf Of Craig Martin via groups.io
Sent: Tuesday, August 3, 2021 2:06 PM
To: main@magicu-l.groups.io
Subject: [magicu-l] TED

 

Lovely people, 

 

We've known each other, you and I, since the Nineties, sharing a passion for building systems, cutting code and having fun.

Along the way, we all made some great friends and built community.

 

It's with a really heavy heart I have to tell that the giant of a man and Magician to the core, Ted Shepler, passed away today.

 

I don't think I knew a greater comedy-genius. And he wrote code that created an industry-leading platform.

 

Be good to yourself and those around you.

 

x

 

 

 



Re: Sending and retrieving files from Amazon S3 Bucket

JK Heydt
 

Thanks Sem

Sounds like a great option. I'll explore.


Re: HTTP Post to a Payment Gateway

JK Heydt
 

Got great example from Keith.  Thanks Keith!!


MariaDB and CTE statement #mariadb #mysql #xpa

Adrian Wick
 

Hi,

in order to use direct sql and an sql statement not starting with "select ..." but starting with "WITH ..." you have to put exec('WITH ....')
and change all single ' for double '' when using MSSQL.

I tried to do this with MariaDB and i get an error:
"you have an error in your sql syntax. check mariadb server version for the right syntax to use near 'exec(WITH ...). 

the query itself works fine in heidisql ... 

I tried to find an answer on google and found that i should use execute or call instead of exec... But all 3 give the same error. 

Can someone please tell me how to use this statement for mariaDB/mysql?

Regards
A


Re: TED

Keith Canniff
 

It was a privilege working with Ted.  Great ideas, great developer... Better friend to those who knew him best. Taken from us far to soon. 

RIP Ted. 


From: main@magicu-l.groups.io <main@magicu-l.groups.io> on behalf of SILVESTRE, CHRISTIAN <christian.silvestre@...>
Sent: Tuesday, August 3, 2021, 3:34 AM
To: main@magicu-l.groups.io
Subject: Re: [magicu-l] TED

Thank you for all your help Ted. You will be missed.

 

From: main@magicu-l.groups.io [mailto:main@magicu-l.groups.io] On Behalf Of Craig Martin via groups.io
Sent: Tuesday, August 3, 2021 2:06 PM
To: main@magicu-l.groups.io
Subject: [magicu-l] TED

 

Lovely people, 

 

We've known each other, you and I, since the Nineties, sharing a passion for building systems, cutting code and having fun.

Along the way, we all made some great friends and built community.

 

It's with a really heavy heart I have to tell that the giant of a man and Magician to the core, Ted Shepler, passed away today.

 

I don't think I knew a greater comedy-genius. And he wrote code that created an industry-leading platform.

 

Be good to yourself and those around you.

 

x

 

 

 



Re: TED

SILVESTRE, CHRISTIAN
 

Thank you for all your help Ted. You will be missed.

 

From: main@magicu-l.groups.io [mailto:main@magicu-l.groups.io] On Behalf Of Craig Martin via groups.io
Sent: Tuesday, August 3, 2021 2:06 PM
To: main@magicu-l.groups.io
Subject: [magicu-l] TED

 

Lovely people, 

 

We've known each other, you and I, since the Nineties, sharing a passion for building systems, cutting code and having fun.

Along the way, we all made some great friends and built community.

 

It's with a really heavy heart I have to tell that the giant of a man and Magician to the core, Ted Shepler, passed away today.

 

I don't think I knew a greater comedy-genius. And he wrote code that created an industry-leading platform.

 

Be good to yourself and those around you.

 

x

 

 

 


TED

Craig Martin
 

Lovely people, 

We've known each other, you and I, since the Nineties, sharing a passion for building systems, cutting code and having fun.
Along the way, we all made some great friends and built community.

It's with a really heavy heart I have to tell that the giant of a man and Magician to the core, Ted Shepler, passed away today.

I don't think I knew a greater comedy-genius. And he wrote code that created an industry-leading platform.

Be good to yourself and those around you.

x



1561 - 1580 of 196034